Căutare - Contacte
Căutare - Articole
Căutare - Știri RSS
Căutare - Referințe
Back Acasă Primele Noutate VOM CUNOAȘTE POTENȚIALUL DE BIOMASĂ LA NIVEL DE RAIONE ȘI REGIUNI

AEE - Noutate

VOM CUNOAȘTE POTENȚIALUL DE BIOMASĂ LA NIVEL DE RAIONE ȘI REGIUNI

07 09-0
07 09-1

Peste 50 de experţi în energie regenerabilă, reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, ai altor instituţii de stat, ai sectorului privat, mediul academic şi societatea civilă s-au întrunit miercuri, 5 septembrie, pentru a analiza rezultatele studiului ce va estima potenţialul de biomasă din culturi agricole, la nivel de

regiuni şi raioane.

Studiul „Estimarea potenţialului energetic al biomasei din culturile agricole, la nivel de regiuni şi raioane„ a fost elaborat de IDIS Viitorul la solicitarea Proiectului Energie şi Biomasă în Moldova, finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat, implementat de PNUD Moldova. Scopul studiului este de a estima potențialul de biomasă pentru brichetare în Republica Moldova. Informația prezentată reflectă structura potențialului de biomasă pentru fiecare raion al țării, fapt ce va permite doritorilor de a iniţia afaceri de producere a combustibilului din biomasa sa ia decizii documentate privind regiunea în care se lansează.  

La elaborarea studiului au fost folosite datele oficiale prezentate de Biroul Național de Statistică. Versiunea finală a studiului va fi făcut publică până la sfârşitul lunii septembrie.