20 aprilie, Chișinău. Spotul video ,,Cum obținem o iluminare potrivită într-un magazin” a fost lansat astăzi de către Agenția pentru Eficiență Energetică, împreună cu un pliant informativ care au scopul de a informa utilizatorii despre importanța utilizării unei iluminări eficiente în încăperi industriale și magazine.

O iluminare bună în magazine este foarte importantă în ceea ce privește atmosfera și promovarea produselor dintr-un supermarket, iar soluțiile pentru crearea unui iluminat personalizat și corect sunt accesibile și ușor de pus în practică pentru a crea  o atmosferă plăcută cât și pentru păstrarea calității produselor. În acest context, AEE vine cu sfaturi utile, cum ar fi:

-       Becurile LED sunt cele mai potrivite pentru produsele alimentare, pentru că  produc mai puține radiații și raze ultraviolet;

-       Pentru carne există filtre speciale de iluminat, care subliniază tonurile mai calde din spectrul roșu. Dacă lumina nu este corectă carnea se va decolora mai repede;

-       Frigiderul și congelatorul însă, este bine să fie echipat atât cu lumină caldă cât și rece;

-       În magazin, lumina trebue să fie concentrată pe mărfuri și mai puțin pe hol.

Pentru mai multe informații, puteți accesa spotul pe link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=kIL_SJjmPe8

     Pentru accesare pliant, vedeți  link-ul de mai jos:

     https://aee.gov.md/ro/brochure/cum-ob-inem-o-iluminare-potrivita-intr-un-magazin

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.