12 octombrie, Chișinău. Agenția pentru Eficiență Energetică anunță lansarea unui infografic, care reprezintă dinamica livrărilor de energie termică consumatorilor în perioada 2017-2019 în Republica Moldova.

Pe parcursul anilor 2017-2019, serviciile publice de alimentare cu energie termică prin sistemele centralizate au fost asigurate de către titularii de licențe, care desfășoară activități de producere, distribuție și furnizare a energiei termice. În valori relative, pentru anul 2019, în structura furnizărilor de energie termică pe categorii de consumatori nu s-au produs schimbări semnificative. În anul 2019 consumatorii casnici au înregistrat o pondere de 76,8%, instituțiile bugetare au avut o pondere de 14,2%, iar agenții economici – 9 %. În anul 2019 cantitatea totală de energie termică livrată în rețea a constituit 1757,9 mii Gcal. Comparativ cu anul 2018, în anul 2019 cantitatea de energie termică livrată în rețea s-a diminuat cu 296,8 mii Gcal.

Pentru mai multe informații, puteți accesa spotul pe link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=8IUrpHkVj38&ab_channel=AgentiapentruEficientaEnergetica

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.