22 septembrie, Ungheni. Colaboratorii Agenției pentru Eficiență Energetică au efectuat o vizită în teritoriu la Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul Raional  din orașul Ungheni pentru constatarea lucrărilor efectuate în cadrul  proiectelor care se implementează cu suportul Agenției pentru Eficiență Energetică.

In cadrul acestor proiecte se desfășoară acțiuni de eficiență energetică:

-         Instalarea colectoarelor solare pentru producerea ACM (apă caldă menajeră);

-         Înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu suprafața totală de 133,50 m2 ;

-         Izolarea termică a pereților exteriori cu suprafața totală de 1 269,00 m2 ;

-         Izolarea termică a acoperișului de tip șarpant cu suprafața totală de 1166 m2 ;

-         Eficientizarea sistemului de încălzire (lucrări de instalare a radiatoarelor din oțel).

Valoarea totală ale proiectelor constituie 2 289 420 și  2 788 811 lei.

Pe perioada implementării, beneficiarului i se asigură asistența tehnică ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.